Populus overig 'Suwon'

Ontstaan
Type hybride Populus deltoides x Populus maximowiczii. Het ras is in 1984 door de 'Dorschkamp' (nu Wageningen Environmental Research) te Wageningen geselecteerd uit zaailingen van een in 1968 gemaakte kruising met P. deltoides uit Michigan (VS) als moeder en P. maximowiczii uit Suwon (Korea) als vader. Is tot 1989, het jaar van uitgifte, beproefd onder nummer 2842.
Morfologie
De boom heeft van vroeg in het voorjaar (voor eind maart) tot laat in het najaar (na half oktober) een diep bebladerde kroon. Heeft een rechte, ronde stam met een gladde bast. Heeft onderin de kroon een horizontale takstand met korte takken, die hoger in de kroon iets meer fastigiaat staan. Het blad loopt zeer vroeg uit, eind maart. Het jonge blad is lichtgroen. Het ras heeft een matige tot voldoende groei maar die is iets minder dan die van 'Robusta'.
Belangrijkste toepassingen
Het ras wordt door winterstek vermeerderd. Aanplant in het kustgebied en in rijbeplantingen in de overgangszone is af te raden. Lijkt geschikt in het stedelijk gebied voor parken en plantsoenen. In verband met vruchtpluisvorming op latere leeftijd wordt het afgeraden dit vrouwelijke ras in grote aantallen in of nabij woonwijken te planten. Is vanwege zijn groot schaduwverdragend vermogen ook bruikbaar in kleine open plaatsen, die in bossen zijn ontstaan.
Ziekten en plagen
weerstand tegen wind - voldoende; tegen roest - matig tot voldoende weerstand tegen fysio E1, E2 en E3, goed tegen fysio E4 en tegen E5 onbekend; tegen Marssonina - voldoende; tegen bacteriekanker - voldoende.
Geslacht
vrouwelijk